فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 59 (بهار 1401)

  • جلد چهارم
  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نوید شایگان نو*، علیرضا اقبالی عموقین، وحدت آقاجانی صفحات 1-15

    هدف این تحقیق به دنبال، تاثیر سیاست مالیاتی متهورانه بر هم زمانی قیمت سهام می باشد. از لحاظ طبقه بندی برحسب روش از نوع تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی می باشد. از جنبه تیوریک تحقیق مزبور در حوزه تحقیقات اثباتی طبقه بندی می شود. جامعه آماری تحقیق حاضر، کلیه شرکت‏های ‏پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. قلمرو زمانی تحقیق نیز یک دوره زمانی 7 ساله از سال 1393 الی 1399 می‏باشد. براساس فرضیه تحقیق انتظار می رود که سیاست مالیاتی متهورانه بر هم زمانی قیمت سهام تاثیر معناداری داشته باشد. نتایج نشان می دهد که سیاست مالیاتی متهورانه بر هم زمانی قیمت سهام تاثیر معکوس و معناداری دارد. به عبارت دیگر در صورت وجود سیاست مالیاتی متهورانه، هم زمانی قیمت سهام کاهش می یابد و برعکس.

    کلیدواژگان: سیاست مالیاتی، مالیات متهورانه، هم زمانی قیمت سهام
  • شبنم بالازاده قره باغی*، مرتضی خانلاری صفحات 16-29

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر درماندگی مالی بر نوسان پذیری سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. برای سنجش درماندگی مالی از دو معیار مدل درماندگی مالی آلتمن تعدیل شده و ماده 141 قانون تجارت استفاده شده است. نوسانات سود برابر با انحراف معیار 4 سال سود خالص می باشد. روش پژوهش از لحاظ ماهیت، جزء تحقیقات کاربردی بوده و از بعد روش شناسی، همبستگی از نوع علی (پس رویدادی) می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 114 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و در دوره ی زمانی 8 ساله بین سال های 1392 تا 1398 مورد بررسی قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورتهای مالی حسابرسی شده ی شرکت ها جمع آوری شده و سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار استاتا و از تجزیه و تحلیل رگرسیون استفاده شده است. نتایج نشان داد که درماندگی مالی بر اساس مدل تعدیل شده آلتمن بر نوسانات سود تاثیر منفی (معکوس) دارد. همچنین در ماندگی مالی براساس ماده 141 قانون تجارت بر نوسان پذیری سود تاثیر معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: نوسان پذیری سود، درماندگی مالی تعدیل شده آلتمن، درماندگی مالی بر اساس ماده 141 قانون تجارت
  • امنه گرامی*، عظیمه مزراعی، زهرا شهابی نژاد، زهرا حیدری صفحات 30-40

    این مقاله با استفاده از مجموعه داده های منحصربه فرد دوره حسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سال 1394 تا 1399 در ایران، رابطه بین تلاش حسابرسی و کیفیت حسابرسی را از دیدگاه فرآیند حسابرسی و نتایج حسابرسی بررسی می کند. نتایج نشان می دهد که تلاش حسابرسی به طور معناداری احتمال تعدیلات حسابرسی را افزایش می دهد که این موضوع مانع از مدیریت سود مثبت شده و موجب بهبود کیفیت صورت های مالی حسابرسی شده، می شود. ما همچنین دریافتیم که به طور کلی تلاش حسابرسی تاثیر معناداری در صدور اظهار نظرهای حسابرسی اصلاح شده ندارد، اما به احتمال زیاد در صورت فقدان تعدیلات حسابرسی، یک اظهار نظر حسابرسی اصلاح شده صادر می شود. علاوه براین، دریافتیم که تاثیر تلاش حسابرسی بر کیفیت حسابرسی هنگامی که مشتریان پیچیده تر و شرکت های حسابرسی بزرگتر هستند، کمتر می شود. در مجموع، شواهد نشان می دهد که تلاش حسابرسی با تاثیرگذاری بر فرآیند حسابرسی و بازده حسابرسی نقش مهمی در بهبود کیفیت حسابرسی دارد. مطالعه ما ادبیات تاثیر تلاش حسابرسی بر کیفیت حسابرسی در بازارهای نوظهور را توسعه می دهد و نتایج این مطالعه، پیامدهای مهمی در بهبود بازده بازار حسابرسی در ایران دارد.

    کلیدواژگان: تلاش حسابرسی، تعدیلات حسابرسی، اظهار نظر حسابرسی، کیفیت حسابرسی
  • پرویز زیغمی*، عسگر پاک مرام صفحات 41-55
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تفکر انتقادی بر کیفیت عملکرد حسابرسی داخلی است که با توجه به عناصر اصلی تفکر انتقادی را در فرآیند حسابرسی که شامل: عناصرعاطفی(سابقه حسابرس)، عناصرشناختی(آموزش ویادگیری حرفه ای)و عناصر رفتاری (اجرای فرآیند حسابرسی) می باشد سه فرضیه تدوین شد روش پژوهش حاضر توصیفی و کابردی می باشد وجامعه آماری این پژوهش شامل کلیه حسابرسان مستقل سازمان حسابرسی و موسسات حسابرسی می باشد که از نفرات در دسترس حجم نمونه آماری با توجه به محدودهای اعمال شده تعداد 384 پرسشنامه انتخاب گردید. نتایج پژوهش نشان داد که عناصرعاطفی(سابقه حسابرس)بر کیفیت عملکرد حسابرسی داخلی تاثیر معنی دار و مثبت دارد. و عناصرشناختی(آموزش ویادگیری حرفه ای)و عناصر رفتاری (اجرای فرآیند حسابرسی)بر کیفیت عملکرد حسابرسی داخلی تاثیر معنی دار و مثبت دارد
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، کیفیت عملکرد حسابرسی داخلی، حسابرسان
  • سعید خداداد*، سیاوش ساعی صفحات 56-74

    در بازارهای کامل سرمایه، انتظار بر این است که همه شرکت ها به آسانی به منابع خارج از شرکت دسترسی داشته باشند و تصمیمات سرمایه گذاری منحصرا مبتنی بر سودآوری مورد انتظار آینده می باشد و دسترسی به سرمایه های داخلی هیچ گونه تاثیری بر تصمیمات نداشته باشد. اما در دنیای واقعی با توجه به مکانیسم اطلاعات نامتقارن، هزینه تامین مالی با استفاده از منابع داخلی و خارجی متفاوت بوده و در این محیط ها، اطلاعات نامتقارن بین قرض دهنده و قرض گیرنده بر توانایی شرکت برای دستیابی به اعتبار و قدرت سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی آنها تاثیرگذار است. لذا در پژوهش حاضر به تاثیر هزینه های نمایندگی بر رابطه ساختار مالکیت و حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقد در شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. برای این منظور نمونه ای شامل 107 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران شامل یک دوره هفت ساله بر اساس صورت های مالی شرکت های مورد مطالعه طی سال های 1392 الی 1398 انتخاب و برای آزمون فرضیات از روش رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از نرم افزار EVIEWS نسخه9، استفاده گردید. نتایج حاکی از آن است هزینه های نمایندگی بر رابطه بین بین مالکیت مدیریتی و نهادی با حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقد تاثیر معنادار و معکوسی دارد.

    کلیدواژگان: حساسیت سرمایه گذاری به جریان نقد، ساختار مالکیت، هزینه های نمایندگی
  • مهدی بشکوه، صدیقه سلیمانپور* صفحات 75-90
    حسابرسی داخلی نقش مهمی را در فرآیند اطمینان بخشی و راهبری پروژه استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ایفا می کند. به عنوان مثال، حسابرسی داخلی قادر است، میزان انحراف های ممکن را ارزیابی نماید؛ مانند انحراف هایی که به دلیل عدم رسیدگی به روابط درونی حساس و یا کنترل های با اهمیت رخ می دهند.هدف اصلی این پژوهش پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی IFRS و نحوه برخورد حسابرسی داخلی است.حسابرسی داخلی نقش مهمی را در فرآیند اطمینان بخشی و راهبری پروژه استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ایفا می کند. به عنوان مثال، حسابرسی داخلی قادر است، میزان انحراف های ممکن را ارزیابی نماید؛ مانند انحراف هایی که به دلیل عدم رسیدگی به روابط درونی حساس و یا کنترل های با اهمیت رخ می دهند.هدف اصلی این پژوهش پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی IFRS و نحوه برخورد حسابرسی داخلی است.
    کلیدواژگان: استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی، حسابرسی داخلی، حسابرسی
  • علی حسین گلی*، طیبه خادم حجتی صفحات 91-100
    هدف از این بررسی تاثیر هوش تجاری در بازاریابی بر افزایش فروش در شرکت های تولیدی است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و به این خاطر که به بررسی و تحلیل وضع موجود پرداخته است، روش بکار گرفته شده در این پژوهش توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه مورد مطالعه کارشناسان و مدیران شرکت پوپک صنعت بادرود بود که تعداد آنان 180نفر است. با توجه به تعداد معلوم کارکنان برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران به صورت تصادفی 120 نفر انتخاب شد و پرسشنامه میان این افراد توزیع گردید. برای جمع آور ی داده های مربوط به مبانی نظری و استخراج عوامل و شاخص های اولیه از منابع کتابخانه ای و اینترنتی شامل کتب، مقالات و مطالعات موردی استفاده شد. در آمار استنباطی پس از بررسی پایایی و روایی پرسشنامه، نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنوف بررسی شد، سپس با استفاده از آزمون مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart pls به بررسی فرضیات پرداخته شد. بر اساس نتایج به دست آمده تمام فرضیات پذیرفته شدند. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری نشان داد که یکپارچگی، کیفیت محتوا، دسترسی و استفاده از اطلاعات بر افزایش فروش و عمکلرد تاثر معناداری دارند.
    کلیدواژگان: هوش تجاری، افزایش فروش و عملکرد، کیفیت محتوا، اطلاعات
  • خسرو مرادی شهدادی*، فرشته ناخدایی صفحات 101-117

    در این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر نقش اعضای هیات مدیره زن بر ارزش شرکت و مسیولیت اجتماعی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1395 الی 1399 مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. در این پژوهش جامعه آماری این را کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل داده اند. که به روش حذف سیستماتیک 105 شرکت انتخاب شد. از این حجم نمونه ، 15 شرکت تفکیک شده، اند که عضو هیات مدیره آن خانم حضور دارد. نتایج این پژوهش در خصوص فرضیه اول نشان میدهد که تعداد اعضای هیات مدیره زن بر ارزش شرکت تاثیر معناداری دارد. نتیجه فرضیه دوم حاکی از آن بود که اعضای هیات مدیره بر ارزش شرکت تاثیر معناداری دارد. همچنین تجزیه و تحلیل در خصوص فرضیه سوم نشان داد که تعداد اعضای هیات مدیره زن بر مسیولیت اجتماعی شرکت ها تاثیرگذار است. نتیجه فرضیه چهارم نیز مشخص میکند که اعضای هیات مدیره بر مسیولیت اجتماعی شرکت ها تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: نقش اعضای هیات مدیره زن، ارزش شرکت، مسئولیت اجتماعی شرکت، بورس اوراق بهادار تهران
  • مهدی دسینه*، محمدهادی حسینی سارانی، محمود جنگ آور صفحات 118-131

    هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی رابطه بین نااطمینانی سیاست اقتصادی و ریسک پذیری شرکت با نقش تعدیلگر مالکیت دولتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه آماری این پژوهش شامل 148 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در بازه زمانی سال های 1390 تا 1399 مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، داده ها با استفاده از نرم افزار رهآورد نوین 3 استخراج و توسط نرم افزار اکسل تلخیص و طبقه بندی شده و پس از محاسبه متغیرها، در نهایت از طریق نرم افزار Eviews با استفاده از رگرسیون چندمتغیره به روش داده های ترکیبی، فرضیه های پژوهش مورد آزمون قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین نااطمینانی سیاست اقتصادی و ریسک پذیری شرکت رابطه مثبت و معناداری در سطح اطمینان 95 درصد وجود دارد. با این حال، شواهدی مبنی بر نقش تعدیلی مالکیت دولتی بر رابطه بین نااطمینانی سیاست اقتصادی و ریسک پذیری شرکت یافت نشد. در نتیجه، نتایج پژوهش حاضر پیامدهای گسترده ای برای سیاست گذاران دارد.

    کلیدواژگان: نااطمینانی سیاست اقتصادی، ریسک پذیری، مالکیت دولتی
  • ایمان رحیمی فتحکوهی* صفحات 132-138
    هدف

    این مقاله قصد دارد موضوع تحریم ها را به نقد و چالش کشیده و ارتباط آن را با بوجود آمدن عزم اراده همه آحاد کشور در افزایش حداکثری داخلی سازی و خودکفایی به ویژه در صنعت خودرو با تحلیل های کارشناسی بیان نماید.

    روش

    تحقیق به دو روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری گردیده . به این صورت که ابتدا با مراجعه به تحقیقات محققان قبلی از طریق جستجو در اینترنت ،مقالات منتشر شده و کتاب ها به جمع آوری داده ها و معیارهای مورد نیاز پرداخته و سپس از طریق مراجعه به نخبگان صنعت خودرو و کارشناسان وابسته به تولید کنندگان خودرو به دو روش پرسشنامه ای و مصاحبه رو در رو نسبت به تکمیل و گسترش و باز تعریف داده ها اقدام می نماید .

    یافته ها

    اعمال تحریم های اقتصادی و بین المللی از سوی برخی کشور ها،در بخش های تولید ، صادرات و واردات تاثیر می گذارد.این شرایط در برخی از صنایع به مراتب تاثیر بیشتری داشته و فرآیند آنها را مختل می کند دلیل افت شدید تولید و کاهش نقدینگی فشار وارده مضاعف شده و شرکتهای خودرو ساز را با چالش های بیشتری مواجه می سازد. افت تولید خودرو و مشکل تامین قطعات وارداتی در شرکتهای خودرو ساز باعث افت نقدینگی شده و موجبات افزایش قیمت محصول نهایی را به دنبال داشته است.

    نتیجه گیری

    بطور کلی می توان گفت که تحریم ها در صورتی برای کشور نعمت است که بسرعت تبدیل به فرصت هایی طلایی برای نوآوران و تولیدکنندگان خلاق شود؛ بگونه ای که با ایجاد بسترهای حمایتی پایدار و مستمر دولتمردان برای فعالین اقتصادی، موانع پیش روی آنان برطرف شده و انگیزه ورود و تلاش مضاعف در عرصه تولید با ارتباط عمیقتر دانشگاه و صنعت فراهم گردد.

    کلیدواژگان: تحریم، خودکفایی، صنعت خودرو، افزایش قیمت خودرو، کاهش تولید
|
  • Navid Shayeghan No *, Alireza Eghbali Amogin, Vahdat Agajani Pages 1-15

    The purpose of this study is to investigate the effect of bold tax policy on stock price concurrency. In terms of classification in terms of method, it is a descriptive correlational research. Theoretically, this research is classified in the field of positive research. The statistical population of the present study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange. The time domain of the research is a period of 7 years from 1393 to 1399. Based on the research hypothesis, it is expected that bold tax policy will have a significant effect on stock price concurrence. The results show that bold tax policy has a significant inverse effect on stock price concurrency. In other words, in the presence of a bold tax policy, the stock price decreases at the same time, and vice versa.

    Keywords: Tax policy, bold tax, stock price concurrency
  • Shabnam Balazadeh Gharebaghi *, Morteza Khanlari Pages 16-29

    The present study investigates the effect of financial distress on earnings volatility in companies listed on the Tehran Stock Exchange. To measure financial distress, two criteria of Altman's financial distress model have been modified and Article 141 of the Commercial Code has been used. Profit fluctuations are equal to the standard deviation of 4 years of net profit. The research method is applied research in terms of nature and methodologically, it is a causal (post-event) correlation. The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic removal sampling method, 114 companies were selected as the research sample and were examined in an 8-year period between 2015 and 2020. The method used to collect information is library and the relevant data for measuring variables were collected from Codal site and audited financial statements of companies and then to test the research hypotheses, Stata software and regression analysis were used. The results showed that financial distress based on Altman's modified model has a negative (inverse) effect on earnings fluctuations. Also, according to Article 141 of the Commercial Code, financial stability has no significant effect on profit volatility.

    Keywords: Financial Distress, Earnings Volatility Altman adjusted Model to Prediction Stages of Financial Distress
  • Amaneh Gerami *, Azimeh Mezarie, Zahra Shahabinezhad, Zahra Hedari Pages 30-40

    Using a unique dataset of audit days in companies listed on Tehran Stock Exchange from 1394 to 1399, examines the relationship between audit effort and audit quality from the perspective of audit process and audit output. The results show that audit effort significantly increases the probability of audit adjustments, which inhibits positive earnings management and improves the quality of audited financial statements. We also find that audit effort does not have a significant effect on the issuance of modified audit opinions overall, but that a modified audit opinion is more likely to be issued in the absence of an audit adjustment. Furthermore, we find that the impact of audit effort on audit quality is attenuated when clients are more complex and when audit firms are larger. Collectively, our evidence suggests that audit effort plays an important role in improving audit quality by influencing audit process and audit output. Our study extends the literature on the impact of audit effort on audit quality in emerging markets, and the conclusions have important implications for the improvement of Iran’s audit market efficiency.

    Keywords: Audit effort, . Audit adjustment, Audit opinion, Audit quality
  • Parviz Zeighami *, Asghar Pakmaram Pages 41-55
    The purpose of this study is to investigate the effect of critical thinking on the quality of internal audit performance, which according to the main elements of critical thinking in the audit process, including: emotional elements (auditor history), cognitive elements (vocational training) and behavioral elements (audit process) Three hypotheses were formulated. The method of the present study is descriptive and applied. The statistical population of this research includes all independent auditors of the auditing organization and auditing institutes. 384 questionnaires were selected from the available statistical sample size according to the applied limits. The results showed that emotional elements (auditor history) have a significant and positive effect on the quality of internal audit performance. Cognitive elements (professional learning training) and behavioral elements (implementation of the audit process) have a significant and positive effect on the quality of internal audit performance.
    Keywords: critical thinking, quality of internal audit performance, Auditors
  • Saeed Khodadad *, Siavash Saee Pages 56-74

    In full capital markets, all companies are expected to have easy access to resources outside the company, and investment decisions are based solely on expected future profitability, and access to domestic capital has no effect on decisions. But in the real world, due to the asymmetric information mechanism, the cost of financing using internal and external sources is different, and in these environments, asymmetric information between the lender and the borrower on the company's ability to achieve credit and investment power and activity. Their economy is impressive. Therefore, in the present study, the effect of agency costs on the relationship between ownership structure and investment sensitivity to cash flow in companies member of the Tehran Stock Exchange has been investigated. For this purpose, a sample of 107 companies active in the Tehran Stock Exchange, including a seven-year period based on the financial statements of the companies studied during the years 1392 to 1398 was selected and to test the hypotheses by multivariate linear regression method with Using EVIEWS software version 9, was used. The results indicate that agency costs have a significant and inverse effect on the relationship between managerial and institutional ownership and investment sensitivity to cash flow.

    Keywords: investment sensitivity to cash flow, Ownership structure, Agency costs
  • Mehdi Beshkooh, Sedighe Soleymanpoor * Pages 75-90
    Internal auditing plays an important role in the process of assuring and leading the International Financial Reporting Standards project. For example, an internal auditor is able to assess the extent of possible deviations; Such as deviations that occur due to failure to address sensitive internal relationships or significant controls.Internal auditing plays an important role in the process of assuring and leading the International Financial Reporting Standards project. For example, an internal auditor is able to assess the extent of possible deviations; Such as deviations that occur due to failure to address sensitive internal relationships or significant controls.
    Keywords: International Financial Reporting Standards, Internal Audit, Audit
  • Ali Hosein Goli *, Tayebeh Khadem Hojati Pages 91-100
    The purpose of this study is the effect of business intelligence in marketing on increasing sales in manufacturing companies. The present research is of applied type and because it has studied and analyzed the current situation, the method used in this research is descriptive-survey. The study population was the experts and managers of Poopak Sanat Badroud Company, whose number is 180 people. According to the known number of employees to determine the sample size of the Cochran's formula, 120 people were randomly selected and a questionnaire was distributed among these people. Library and Internet resources including books, articles and case studies were used to collect data related to theoretical foundations and extract basic factors and indicators. In inferential statistics, after checking the reliability and validity of the questionnaire, the normality of the data was checked using Kolmogorov-Smirnov test, then structural equation modeling test and Smart pls software were used to test the hypotheses. Based on the results, all hypotheses were accepted. The results of structural equation modeling showed that integration, content quality, accessibility and use of information have a significant effect on increasing sales and performance.
    Keywords: Business Intelligence, increase sales, performance, Content Quality, Information
  • Khosro Moradi Shahdadi *, Fereshteh Nakhodaei Pages 101-117

    In This Study, with the aim of Evaluating the Impact of the Role of Female Board Members on the Firm Value and Social Responsibility in Companies Listed on the Tehran Stock Exchange during the years 2016 to 2020 has Been Studied. The Research Method is Correlational. In This Study, the Statistical Population Consists of all Companies Listed on the Tehran Stock Exchange. Which was selected by Systematic Removal of 105 Companies. Of this Sample Size, 15 Companies have Been Separated, with a Female Member of the Board of directors. The results of this study regarding the first Hypothesis Show That the number of Female Board Members has a Significant Effect on the Firm Value. The Result of the Second Hypothesis was that the Members of the Board of Directors have a Significant Effect on the Firm Value. Also, the Analysis of the Third Hypothesis Showed that the Number of Female Board Members affects the Social Responsibility of Companies. The Result of the Fourth Hypothesis also shows That Board Members have a Significant Effect on Corporate Social Responsibility.

    Keywords: Role of Female Board Members, Firm Value, corporate social responsibility, Tehran Stock Exchange
  • Mehdi Desineh *, Mohammad Hadi Hosseini Sarani, Mahmoud Jangavar Pages 118-131

    The main objective of this study is to investigate the relationship between economic policy uncertainty and corporate risk-taking with the role of moderator of state ownership of listed companies in Tehran Stock Exchange. The sample consists of 148 firms listed in Tehran Stock Exchange in the period from 2012 to 2021. In this study, the data were extracted from the Rahavard Novin 3 software and then classified by Excel software, and after calculating the variables, finally, through Eviews software, the multivariable regression model and panel data was used to test the hypotheses. The results showed that there is significant positive relationship between economic policy uncertainty and corporate risk-taking with in 95% confidence level. However, no evidence was found that the moderating role of state ownership on the relationship between economic policy uncertainty and corporate risk-taking. As a result, the results of the present study have broad implications for policymakers.

    Keywords: economic policy uncertainty, Risk-Taking, state ownership
  • IMAN RAHIMI FATKOOHI * Pages 132-138

    This article intends to critique and challenge the issue of sanctions and its relationship with the emergence of the will of all individuals in the country to increase maximum internalization and self-sufficiency, especially in the automotive industry with expert analysis.

    Method

    The research was collected in two ways: library and field. In this way, first by referring to the researches of previous researchers through internet search, published articles and books to collect the required data and criteria, and then by referring to the elites of the automotive industry and experts affiliated with automobile manufacturers to Two methods of questionnaire and face-to-face interview are used to complete, expand and redefine the data.

    Findings

    The imposition of economic and international sanctions by some countries affects the production, export and import sectors. This situation has a much greater impact on some industries and disrupts their process due to the sharp decline in production. And declining liquidity doubles the pressure and poses more challenges for automakers. The decline in car production and the problem of supplying imported parts in car companies has led to a decline in liquidity and has led to an increase in the price of the final product.

    Conclusion

    In general, it can be said that sanctions are a blessing for the country if it quickly becomes a golden opportunity for innovators and creative producers; In such a way that by creating stable and continuous support bases for government officials for economic actors, the obstacles in front of them are removed and the incentive to enter and redouble efforts in the field of production is provided with a deeper connection between the university and industry.

    Keywords: Sanctions, self-sufficiency, the car industry, rising car prices, declining production